Удосконалення процесу діагностування системи зниження токсичності бензинового двигуна автомобіля - Зеленський, Кирило Денисович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета дослідження – Підвищення ефективності процесів діагностування двигунів внутрішнього згоряння (ДВЗ) з електронними системами керування. Об'єкт дослідження - електронна система керування двигуном, особисто система зниження токсичності. Предмет дослідження – параметри процесів, що відбуваються в системі керування й параметрі процесів зниження токсичності бензинового двигуна. У дипломної роботі для досягнення поставленої мети вирішувалися наступні завдання - аналіз засобів та методів вимірювання на дорозі , зокрема розгляд випробувальних циклів різних країн. Вибір вимірювального обладнання, був обраний мотор тестер KTS500. Автомобіль що був задіяний у експерименті – це Peugeot на якому був негерметичний клапан паливного системи вентиляції баку. Було розроблено де кілька кроків як провести вимірювання, спочатку електричної системи – дротів живлення та опору електромагнітній обмотці клапану. Потім перевірка тиску у лініях вентиляції..
Keywords: СИСТЕМА ЕЛЕКТРОНОГО КЕРУВАННЯ; ПАЛИВНА АПАРАТУРА; СИСТЕМА ВЕНТИЛЯЦІЇ БАКА; АКТИВОВАНЕ ВУГІЛЛЯ; OBD-II; GPS; ВИПАРОВУВАННЯ БЕНЗИНУ; ТОКСИЧНІСТЬ; МОТОРТЕСТЕР.