Дослідження можливості використання мови програмування Rust для створення програмно-визначених транспортних засобів - Літвінов, Олексій Вікторович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета роботи: провести аналітичне дослідження можливості використання мови програмування Rust для застосування у автомобільних додатках при побудові програмно-визначених транспортних засобів. Об’єкт роботи: процес дослідження можливості використання мови програмування Rust для застосування у автомобільних додатках при побудові програмно-визначених транспортних засобів. Предмет дослідження: мова програмування Rust та можливість її використання для створення автомобільних додатків. В результаті проведеного дослідження виконані наступні завдання: - проведено визначення нового терміну «Software-Defined Vehicle» (SDV) – «Програмно-визначений транспортний засіб»; - доведена актуальність дослідження та обґрунтування необхідності створення програмно-визначених транспортних засобів; - розглянута перспектива розвитку автомобілів та еволюція програмно-визначених транспортних засобів; - досліджена технологія 3D-розпізнавання для створення програмно-визначених транспортних засобів; - визначені напрями створення програмно-визначених транспортних засобів, проведений аналіз концепції компанії Amazon Web Services та сумісної стратегії BlackBerry та AWS; - доведена можливість використання мови програмування Rust для створення програмно-визначених транспортних засобів; - досліджені питання охорони праці; - визначені висновки по роботі. Результати дослідження будуть корисними для студентів, аспірантів, інженерне-технічних робітників, що розробляють та обслуговують електронні та електромеханічні системи та комплекси транспортних засобів.
Keywords: програмно-визначений транспортний засіб; електронний блок керування; електрична та електронна архітектура; програмне забезпечення; хмарні дані; мова програмування Rust; моніторинг; обновлення