Викладання англійської мови в Польщі: пошук ефективних шляхів триває - Понікаровська, Світлана Володимирівна; Ponikarovska, Svitlana (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Метою цієї статті є дослідження еволюції процесу вивчення іноземних мов у Польщі, яка є найбільш близькою до України за територією та історією. Розглядаються спільні труднощі, що має допомогти Україні перейняти досвід Польщі в царині навчання іноземних мов, особливо з огляду на спільні виклики та етапи вступу до європейської спільноти. У цій науковій розвідці пропонується аналіз особливостей навчання англійської мови в навчальних закладах Польщі на різних етапах розвитку країни, які визначаються зміною стратегії в навчанні. Наголошується також не тільки на відмінності, але й на схожості польської та української систем навчання іноземних мов на різних етапах, пропонується аналіз якості викладання та її впливу на підготовку викладачів іноземних мов для шкіл і вишів.
Teaching foreign languages in Poland – the ongoing search for efficient ways
Keywords: компетентності; мова; навички; теорія; практика; competence; language; skills; theory; practice; 378.147; 10.30977/BUL.2219-5548.2024.104.0.140