Удосконалення цифрових методів діагностування сучасних систем запалювання двигуна автомобіля - Рибальченко, Іван Валерійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Діагностика електронних і мікропроцесорних систем запалювання вимагає спеціального устаткування й методичних знань. Тому основним завданням даної роботи є дослідження методів діагностики електронних і мікропроцесорних систем запалювання на встаткуванні фірми Bosch, що в цілому є актуальним питанням для розвитку й удосконалювання автомобільного сервісу в Україні. Ціль роботи –поглиблено дослідити процес діагностування сучасних систем запалювання з використанням устаткування фірми Bosch. Об'єкт дослідження: система запалювання автомобіля й інші елементи електроустаткування. Предмет дослідження: процес діагностування сучасних систем запалювання з використанням устаткування фірми Bosch. Завдання дослідження: - виконати технологічний розрахунок ділянки діагностування; - досліджувати функціональні особливості сучасних систем запалювання; - проаналізувати методи діагностики електронних і мікропроцесорних систем запалювання; - вивчити методи діагностування систем запалювання на встаткуванні фірми Bosch; - виконати експеримент по діагностуванню електронної й мікропроцесорної систем запалювання. Методи дослідження: аналіз сучасних систем запалювання й методів діагностики; експериментальні виміри діагностичних параметрів системи запалювання.
Keywords: BOSCH; автомобіль; діагностика; запалювання; осцилограма; протокол; аналіз; експеримент