Забезпечення стабільного розвитку підприємств автотранспортної галузі в умовах соціально-економічної турбулентності - Гадяцький, Ілля Валерійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єктом кваліфікаційної роботи є процеси забезпечення стабільного розвитку автотранспортного підприємства в умовах соціально-економічної турбулентності, що спрямовані на підвищення ефективності використання ресурсів та зміцнення фінансової стійкості. Основною метою даної кваліфікаційної роботи є обґрунтування теоретичних засад і розроблення практичних рекомендацій щодо забезпечення стабільного розвитку автотранспортного підприємства ТДВ «АТП 16363» в умовах соціально-економічної турбулентності з метою підвищення ефективності його діяльності та зміцнення фінансової стійкості. Предметом кваліфікаційної роботи є сукупність теоретичних, методичних та практичних підходів до забезпечення стабільного розвитку автотранспортних підприємств в умовах соціально-економічної турбулентності на прикладі ТДВ «АТП 16363». У процесі дослідження використовувалися методи аналізу та синтезу для узагальнення теоретичних положень, порівняння для оцінки фінансово-економічних показників ТДВ «АТП 16363», статистичний аналіз для обробки звітних даних і графічний метод для візуалізації результатів дослідження. Результатами дослідження є обґрунтований комплекс організаційно-економічних заходів, спрямованих на забезпечення стабільного розвитку ТДВ «АТП 16363», підвищення ефективності його діяльності, зміцнення фінансової стійкості та адаптацію підприємства до умов соціально-економічної турбулентності.
Keywords: стабільний розвиток; автотранспортна галузь; фінансова стабільність; організаційно-економічні заходи; ефективність діяльності; соціально-економічна турбулентність; конкурентоспроможність