Проект спеціалізованого поста ТО і ПР гальмівної системи автомобілів Nissan Qashqai - Мірошниченко, Олександр Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2026)
Об'єкт дослідження – процес проектування спеціалізованого поста для діагностування гальмівних систем автомобілів. Мета роботи – удосконалення методики діагностування та ремонту гальмівної системи легкового автомобіля Nissan Qashqаi для зниження трудових витрат на обслуговування. Методи дослідження – метод аналітичного дослідження. У роботі розглядаються питання проектування спеціалізованого поста для технічного обслуговування легкових автомобілів. Проведено розрахунок технологічних параметрів СТО. Визначено обсяги робіт та розраховано кількість працівників і площі необхідних приміщень. Розроблено технологічні інструкції з розбирання, збирання, обслуговування і діагностування гальмівної системи. Проаналізовано та обрано обладнання для діагностичних робіт. Розроблено заходи щодо безпеки життя і діяльності працівника на гальмівній дільниці.
Keywords: проект; планіровка сто; зона діагностики; організація то; ремонт; гальмівна система; обладнання