Причини появи дефектів конструкцій тунелів метрополітенів, їх вплив на експлуатаційний стан та способи усунення - Більченко, Анатолій Васильович; Смолянюк, Надія Володимирівна; Bilchenko, Anatoliy V.; Smolianiuk, Nadiia V. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Будівництво й експлуатація тунелів і метрополітенів у звʼязку зі специфікою та підвищеною складністю цих споруд нерідко супроводжується виникненням аварійних ситуацій. Дослідження характеру більш поширених дефектів і руйнувань в несучих конструкціях тунелів підтверджують складність прогнозування можливих причин, які призводять до аварійних ситуацій. Крім того, важливим етапом для підвищення строків експлуатації метрополітенів є своєчасне застосування та раціональний підбір способів усунення дефектів.
Causes of defects in subway tunnels, their influence on the operational condition and remedy methods
Keywords: тунель; метрополітен; оправа; дефекти і руйнування; усунення дефектів; ремонтні роботи; tunnel; subway; frame; defects and destruction; elimination of defects; repair works; 624.21.092; 10.30977/BUL.2219-5548.2022.98.0.120