Розробка технології виробництва асфальтобетонних сумішей на спінених бітумах з використанням фрезованого асфальтобетону на асфальтобетонному заводі - Босий, Тарас (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В роботі виконано аналіз щодо можливостей використання технології спінених бітумів у порівнянні з технологією бітумної емільсії. В роботі відповідно до завдання розраховано склади асфальтобетонних сумішей що проектується до випуску на заводі заданої продуктивності, підібрано обладнання для отримання випуску теплої асфальтобетонної суміші на спіненому бітумі. Розраховано складське господарство заводу, потреби в електроенергії та воді. Запропоновано заходи щодо охорони праці та оточуючого середовища, виконано техніко-економічне обгрунтування роботи та визначена економічна ефективність розробленої технології.
Keywords: спінений бітум; фрезований асфальтобетон; теплі асфальтобетонні суміші; холодні асфальтобетонні суміші; технологічна схема