Вимірювальний їздовий цикл WLTC (процедура вимірювання запасу ходу для гібридів та електромобілів) - Гордієнко, Микола Максимович; Пархоменко, Олександр Олександрович; Подпіснов, Владислав Сергійович; Hordiienko, Mykola; Parkhomenko, Oleksandr; Podpisnov, Vladyslav (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Метою роботи було об'єднати узгоджений у всьому світі цикл випробувань малотоннажних транспортних засобів (WLTC) з короткими поїздками на малих ділянках з реальними рівнями трафіку для прогнозування витрати енергії і палива гібридними транспортними засобами та електромобілями, чого можливо досягти реалізацією нової стратегії оптимізації енергоспоживання гібридних електромобілів (HEV) з урахуванням рівнів трафіку WLTC і Google Maps. Для кожного маршруту, визначеного за допомогою карт Google, витрати енергії і палива гібридними транспортними засобами та електромобілями оцінюються з використанням коротких поїздок WLTC, скоригованих з урахуванням відстаней і рівнів трафіку. Була реалізована чисельна модель транспортного засобу, яка використовувалася для перевірки точності прогнозування витрати палива та енергії відповідно до запропонованої методології. Результати є перспективними, оскільки середнє абсолютне значення відсоткових похибок між експериментальними циклами водіння і прогнозованими становить 3,89 % для витрати палива, збільшуючись до 6,80 % для витрат енергії.
WLTC measuring driving cycle (power reserve measurement procedure for hybrids and electric vehicles)
Keywords: HEV; WLTC; рівні трафіку Google Maps; цикли водіння; гібридний автомобіль; електромобіль; чисельна модель; Google Maps traffic levels; driving cycles; hybrid car; electric car; numerical model; 629.3.016.8; 10.30977/VEIT.2022.22.0.9