Моделювання систем громадського транспорту середніх міст. Частина 1. Розробка транспортної моделі міста Умань - Кондратенко, Ярослав Євгенійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2026)
Згідно з діючим законодавством органи місцевого самоврядування в Україні мають достатньо повноважень для організації роботи громадського транспорту та контролю за його функціонуванням. Для прийняття найкращих рішень стосовно транспортного обслуговування населення потрібно мати оцінки технічних показників роботи системи громадського транспорту та регулярно їх оновлювати. Відповідному питанню присвячена дана кваліфікаційна робота, у якій на прикладі м. Умань надана актуальна оцінка показників доступності системи громадського транспорту міста та якості обслуговування пасажирів. У результаті розрахунків, проведених з використанням розробленої транспортної моделі міста у програмі PTV Visum, встановлено, що діюча маршрутна мережа м. Умань належним чином забезпечує задоволення потреб містян у пересуваннях громадським транспортом.
Keywords: громадський транспорт; маршрутна мережа; транс¬портна модель; якість транспортного обслуговування; Visum