Проектування магнітного полукозлового крану вантажопідйомністю 40 т для укладання слябів в вагони - Балаклицький, Дмитро Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – полукозловий магнітний кран в/п 40 т. Мета роботи – проектування полукозлового магнітного крану в/п 40 т. Метод дослідження – аналітично-графічний. В даному дипломному проекті розраховані механізм підйому і механізми пересування візка, визначені основні геометричні розміри металоконструкції, та виконано проектування головної балки, зроблено розрахунок механізму пересування крана. Розроблені заходи з охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях. Виконано техніко-економічне обгрунтування від впровадження заходів щодо підвищення експлуатаційної надійності.
Keywords: кран; механізм; полукозловий; металоконструкція; економічний; ефект