Удосконалення організації дорожнього руху на перехресті вулиця Ярослава Мудрого та провулок Гоголя в місті Біла Церква - Могильний, Іван Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У кваліфікаційній роботі досліджено вплив типу організації регулювання руху на рівень безпеки дорожнього руху на міських перехрестях шляхом аналізу конфліктних ситуацій за допомогою програмного забезпечення SSAM3 (Surrogate Safety Assessment Model). Загальна кількість конфліктів без світлофорного регулювання становила 233 випадки, тоді як зі світлофором – 296, що вказує на загальне зростання конфліктності, однак із принципово різною структурою. Найнебезпечнішими серед розглянутих є конфлікти при перетині траєкторій, оскільки саме вони зазвичай мають найнижчі значення TTC (Time to Collision) та PET (Post-Encroachment Time), тобто безпосередньо вказують на ймовірність тяжкого зіткнення.
Keywords: інтенсивність; світлофор; транспортний засіб; час руху; швидкість