Забезпечення працездатності систем рульового керування легкових автомобілів шляхом комплексного діагностування та технічного обслуговування - Тіщенко, Олексій Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2026)
Об’єктом дослідження – процес забезпечення працездатності систем рульового керування легкових автомобілів. Предметом дослідження – методи комплексного діагностування та технічного обслуговування систем рульового керування легкових автомобілів. Метою роботи – підвищення ефективності забезпечення працездатності систем рульового керування легкових автомобілів шляхом удосконалення процесів комплексного діагностування та технічного обслуговування. Методи дослідження: аналіз і узагальнення науково-технічної літератури, системний та порівняльний аналіз, методи технічної діагностики, статистична обробка результатів досліджень і графічне представлення отриманих даних. В роботі виконано аналіз конструкцій рульових керувань. Виходячи з сучасного стану розвитку конструкції автомобіля розглянуті перспективи розвитку системи керування автомобілем. Приділено увагу основним несправностям й симптомам несправностей рульових керувань. Виконано аналіз методів діагностування рульових керувань виходячи з патентного пошуку. Розглянуте питання, що до випробування перспективного методу контролю рульових керувань автомобіля. Результати роботи можуть бути використані для удосконалення системи ТО легкового автомобіля за рахунок нових алгоритмів контролю рульового керування.
Keywords: рульове керування; технічний стан; легковий автомобіль; діагностування; надійність; несправність