Дослідження часу подолання автомобілями ділянок між світлофорними об'єктами на міських магістралях - Діденко, Катерина Валеріївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У роботі розглянуто актуальне питання розробки плану координації світлофорних об’єктів для забезпечення ефективного управління транспортним рухом у міських умовах. Автором роботи детально пророблено методику моделювання часу подолання автомобілями ділянки між світлофорними об’єктами на міських магістралях та розроблено імітаційну модель відрізку дороги між світлофорними об’єктами з використанням програмного продукту Vissim (імітація руху транспортних потоків), оцінено точність результатів та розроблено заходи щодо удосконалення часу випередження, що впливає на ефективність координованого управління світлофорами. Запропоновані в дипломній роботі заходи дозволяють підвищити ефективність систем світлофорного регулювання магістральних мереж.
Keywords: план координації; транспортний потік; додаткові автомобілі; зелена хвиля; прискорення автомобілів