Чуприн, Олег Ігорович2024-07-012024-07-012024Чуприн, О. І. Оцінка впливу соціального розвитку на конкурентоспроможність підприємства : кваліфікаційна робота ... бакалавра : 051 Економіка / Чуприн Олег Ігорович. ‒ Харків : ХНАДУ, 2024. ‒ 100 с.https://dspace.khadi.kharkov.ua/handle/123456789/20680Об’єкт дослідження – процеси забезпечення конкурентоспроможності підприємств. Метою роботи є розвиток теоретико-методичних засад забезпечення конкурентоспроможності підприємств в площині соціального розвитку. У роботі було використано: метод теоретичного узагальнення, метод аналізу та синтезу, системний підхід, комплексний підхід, SPASE-метод, методи економічного аналізу, графічний метод, метод побудови багатокутника конкурентоспроможності. У кваліфікаційній роботі розглянуто: загальнотеоретичний соціальний аспект конкурентоспроможності підприємства; методичні основи оцінки конкурентоспроможності підприємства в контексті соціального розвитку та відповідальності; проведено стратегічний аналіз діяльності підприємства та окремо визначено рівень його конкурентоспроможності; запропоновано напрями забезпечення конкурентоспроможності ПОГ «ЦР «РЕГЕНТ» з урахуванням аспектів соціального розвитку. Теоретичне та практичне значення результатів дослідження полягає у розвитку теоретичних засад забезпечення конкурентоспроможності та імплементації методики визначення конкурентоспроможності підприємства адаптованої до умов соціального розвитку в практичну діяльність підприємства. Результати роботи апробовано на VІІІ Міжвузівській студентській науковій конференції «Тенденції та перспективи розвитку економіки і права ХХІ століття очима молоді», ХНПУ імені Г.С. Сковороди, травень 2024 р.ukсоціальний розвитокконкурентоспромжністьпідприємствокорпоративна соціальна відповідальністьОцінка впливу соціального розвитку на конкурентоспроможність підприємстваBachelor's theses