Пристрій примусового зниження швидкості з функцією генерування електроенергії - Гнатов, А. В.; Аргун, Щ. В.; Гнатова, Г. А.; Тарасов, К. С.; Понікаровська, С. В.; Гнатов, А. В.; Аргун, Щ. В.; Гнатова, А. А.; Тарасов, К. С.; Поникаровская, С. В.; Hnatov, A.; Arhun, Shch.; et al. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2019)
Проведено аналіз технічних рішень щодо пристроїв примусового зниження швидкості автомобілів (ППЗША). Розроблено конструкцію ППЗША з функцією генерування електрое-нергії (ЕЕ). Наведено його схематичні креслення, схему електричну принципову і розкрито принцип дії. Запропоновано один з варіантів пішохідного переходу з додатковим освітленням та з лазерною сигнальною системою, що обладнаний ППЗША з функцією генерування ЕЕ. Проведено моделювання кількості ЕЕ, яку здатен згенерувати запропонований пристрій залежно від інтенсивності дорожнього руху.
Устройство принудительного снижения скорости с функцией генерирования электроэнергии
Device for forced reduction of speed with the function of generating electricity
Keywords: енергоефективні технології; генерування електроенергії; альтернативні джерела електроенергії; безпека дорожнього руху; энергоэффективные технологии; генерация электроэнергии; альтернативные источники энергии; безопасность дорожного движения; лежащий полицейский; energy-efficient technologies; power generation; alternative power sources; road safety; speed hump; 629.341; 10.30977/АТ.2219-8342.2019.44.0.70