Практикум з теорії статистики - Дмитрієва, Оксана Іллівна; Шевченко, Інна Юріївна; Гіржева, Ольга Миколаївна; Непран, Андрій Володимирович; Бірченко, Наталія Олександрівна; Чуйко, Наталія Василівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Практикум підготовлено у відповідності з програмою курсу «Статистика». Практикум містить задачі по статистичному спостереженню, зведенню і групуванню статистичної інформації, визначенню відносних і середніх величин, показників варіації. Широко представлені задачі по рядам динаміки, індексам, вибірковому спостереженню, дослідженню взаємозв’язку між суспільними явищами. Використані показники відображають практику діяльності підприємств провідних галузей економіки. Для студентів економічних спеціальностей, аспірантів, викладачів вищих навчальних закладів
Keywords: статистичне спостереження; статистичні данні; статистичні таблиці; величини; ряди динаміки; 311.2