Удосконалення організації дорожнього руху на перехресті вул. Генерала Момота - просп. Олександрівський у м. Харків - Максименко, Артем Ярославович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета дослідження: підвищення безпеки і комфорту учасників дорожнього руху на перехресті вул.Генерала Момота - просп. Олександрівський у м. Харків. Об’єкт: процес дорожнього руху на перехресті магістральної вулиці. Методи дослідження: натурні спостереження транспортних і пішохідних потоків, аналітичний, імітаційне моделювання. Отримані результати: проведено аналіз досвіду впровадження велосипедної інфраструктури в транспортну мережу міст, а також національних особливостей транспортної системи в процесі впровадження велосипедної інфраструктури; представлено результати обстежень параметрів дорожнього руху і дорожніх умов на перехресті; розроблено сукупність заходів з улаштування велосипедної інфраструктури і забезпечення безпеки дорожнього руху; проаналізовано наслідки впровадження запропонованих заходів. Прогнозні припущення щодо розвитку об’єкта дослідження – розроблені заходи можуть бути застосовані для підвищення безпеки дорожнього руху на вулично-дорожній мережі міста Харків.
Keywords: організація дорожнього руху; водій; транспортний потік; світлофорне регулювання; перехрестя