Проектування колісного навантажувача для перевантаження вантажів прямокутної форми - Бондаренко, Данило Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У сучасному виробництві, вантажно-розвантажувальне обладнання перестало бути вторинною складовою, а стало ключовим елементом, який визначає ефективність виробничого процесу. Об'єкт проектування – це автонавантажувач, який призначений для автоматизації процесів завантаження та розвантаження пакунків та тюків. Пропонується встановити на автонавантажувач новий навісний пристрій, що дозволить здійснювати операції розвантаження та завантаження з критих вагонів без участі додаткового персоналу. У роботі проведені необхідні розрахунки на міцність елементів навісного обладнання, описана технологія перевантаження пакунків, виконано техніко-економічні розрахунки та розглянуті питання щодо охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях.
Keywords: навантажувач; пакунок; тюк; затискач; навісне обладнання; продуктивність; техногенна надзвичайна ситуація