Зменшення напружень в головній балці мостового крана - Дудник, Артем Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єктом дипломної роботи є головна балка мостового крана. Мета роботи – розробка конструкції головної балки мостового крана В дипломному проекті виконані порівняльний аналіз конструктивних параметрів металоконструкції мостових кранів, виконаний розрахунок головної балки мостового крана вантажопідйомністю 12,5т. Застосування сталі марки 10ХСНД дало можливість зменшити вагу крана на 6,5т. Розглянуті питання охорони праці та навколишнього середовища.
Keywords: мостовий кран; головна балка; напруження; продуктивність; економічна ефективність