Низькотемпературні властивості бітумних в’яжучих та асфальтобетонів: методи визначення та критерії оцінювання : монографія - Пиріг, Я. І. (ФОП Бровін О. В., 2023)
В роботі наведено огляд методів, що використовуються для оцінювання низькотемпературних властивостей бітумів та асфальтобетонів. Для кожного з наведених методів представлені методики визначення температур розтріскування органічних в’яжучих та асфальтобетонів, а також переваги та недоліки, притаманні тому чи іншому методу. Використовуючи наведені в роботі залежності між низькотемпературними характеристиками є можливість співставлення результатів, отриманих різними методами, та прогнозування поведінки бітум них в’яжучих і асфальтобетонів в дорожньому покритті. Монографія може бути корисною для наукових та інженерно-технічних працівників дорожньої галузі.
Keywords: низькотемпературні властивості; бітум; асфальтобетон; 665.775+691.168+539.563