Мікроконтролерний модуль світлофорного об’єкту - Жовтенко, Євгеній Романович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2026)
В роботі було розроблено мікроконтролерний модуль керування світлофорним об’єктом та конструкцію печатної плати. Використання сучасного мікроконтролера дозволяє реалізувати до 16 програм керування з можливістю їх зміни та налаштування відповідно до інтенсивності транспортних потоків. Крім того, передбачена можливість подальшого розширення функціональних можливостей системи шляхом підключення засобів дистанційного моніторингу та керування. Були виконані електричні, міцносні, вібраційні і теплові розрахунки друкованої плати.
Keywords: автоматизована система керування дорожнім рухом; сфітлофор; блок керування; мікроконтролер; друкована плата