Дослідження зміни трибологічних властивостей моторної оливи при додаванні ревіталізанту ХАДО - Ярцев, Данііл Олексійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2026)
Об`єкт дослідження – процеси змінювання трибологічних властивостей моторних олив при додаванні ревіталізантів. Мета роботи – оцінка трибологічних властивостей моторної оливи при додаванні ревіталізантів. Методи дослідження – лабораторні й експлуатаційні випробування із застосуванням апробованих методики, установлених відповідними ТУ і ДСТУ. В кваліфікаціній роботі виконано аналіз модифікаторів та методів контролю якості оливи. Проведено аналіз методів діагностування ДВЗ. Отримані результати зміни показників трибологічних властивостей моторної оливи SAE 15W-40 при додаванні ревіталізанту ХАДО та ТВС Комбат.
Keywords: аналіз методів; якість оливи; ревіталізант; експеримент; трибологічни властивості.