Дизель потужністтю 44,1 кВт на базі двигуна Lombardini 2004/T з наддувом для мінівантажного автомобіля категорії N1. Частина 4. Конвертація дизеля Lоmbardini 2004/T з наддувом у газодизель - Масленіков, Денис Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Актуальність теми роботи пов'язана з розробкою креслярсько - конструкторської документації (ККД) газопаливної апаратури з електронним керуванням для газодизеля 4ГЧН 8,8/8,5 на базі дизеля з наддувом Lombardini 2004/T, котрий встановлюється на міні вантажний автомобіль категорії N1. Метою дослідження є визначення вхідних та вихідних параметрів з загального газового регулятору, системи живлення газодизеля з газотурбінним наддуванням, котрі управляються загальним електронним блоком. Об’єктом дослідження є загальний електромагнітний газовий регулятор системи живлення турбогазодизеля для міні колісної техніки. Предметом дослідження є оцінка впливу параметрів турбодизеля при переводі з рідинного палива на газодизельний цикл роботи. В роботі розроблено розрахунково-експериментальні розрахунки і конструкторсько-креслярська документація по застосуванню газодизеля 4РНГ 8,8/8, на мінівантажному автомобілі категорії N1. Виконано розрахунок робочого процесу двигуна, динамічний розрахунок та розрахунок на міцність поршня, шатуна, колінчастого валу. Газопаливна апаратура, керується від сигналів інформації, які надходять від датчиків, розташованих на рейці насос-форсунок механічного типу. Наведено економічне обґрунтування необхідності проектування двигуна, а також аналіз робочих умов охорони праці при виготовленні удосконалених вузлів і деталей АТЗ і ДВЗ.
Keywords: дизель lоmbardini LDW 2004/T; конструкторська документація; газодизельний цикл; мінівантажник; категорія N1