Оцінка екологічних наслідків від белігеративного впливу на ДП «Охтирське лісове господарство» - Сосновський, Сергій Євгенійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Об’єкт дослідження екологічні наслідки белігеративного впливу на діяльність ДП «Охтирське лісове господарство». Мета роботи – визначити наслідки белігеративного впливу на діяльність ДП «Охтирське лісове господарство» та навколишнє середовище, запропонувати заходи щодо зменшення цих наслідків шляхом впровадження організаційного механізму відновлення лісового фонду. Метод дослідження аналітично-розрахунковий. В даній кваліфікаційній роботі розглядається ДП "Охтирське лісове господарство". Підприємство знаходить у місті Охтирка Сумської області. В ході виконання кваліфікаційної роботи надана характеристика району розміщення, основних кліматичних характеристик. Оцінено екологічний стан компонентів навколишнього середовища. Приведені відомості про підприємство, охарактеризоване технологічне обладнання. Виходячи з цього, було оцінено белігеративний вплив на підприємство та компоненти навколишнього середовища. В результаті виявлення негативного впливу, були запропоновані певні природоохоронні заходи, які спрямовані на зменшення впливу на довкілля.
Keywords: лісове господарство; бойові дії; белігеративний вплив; забруднюючі речовини