Розробка хмарної платформи електронної комерції з інтеграцією Telegram-бота. Частина 1. Розробка клієнтської частини - Орел, Дмитро Ігоревич (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2026)
Об’єкт дослідження – процес розробки клієнтської частини хмарної платформи електронної комерції для продажу цифрових і фізичних товарів ігрової тематики. Мета роботи – розробка клієнтської частини платформи D-Orion Market, яка забезпечує взаємодію користувача з головною сторінкою, каталогом товарів, сторінками продуктів, кошиком, оформленням замовлення, особистим кабінетом, авторизацією та сторінкою підтримки. У роботі проаналізовано особливості побудови інтерфейсів платформ електронної комерції цифрових товарів. Розглянуто головну сторінку, каталог, картки товарів, сторінку продукту, кошик, особистий кабінет, авторизаційні форми, сторінку підтримки та адаптивний інтерфейс. Клієнтську частину реалізовано на базі Next.js App Router, React, TypeScript, Tailwind CSS і Zustand. Основними сторінками системи є головна сторінка, сторінка товару, кошик, профіль користувача, сторінка авторизації та сторінка підтримки. Для різних типів товарів передбачено окремі інтерфейсні шаблони: для поповнення ігрової валюти, подарункових карток, цифрових ключів і фізичної продукції. У системі реалізовано каталог товарів, пошук, додавання товарів у кошик, інтерфейс оформлення замовлення, відображення цифрових ключів і фізичних замовлень в особистому кабінеті, авторизаційні форми, форму підтримки та запуск Telegram-прив’язки з профілю користувача. Проведено перевірку основних інтерфейсних сценаріїв, зокрема роботи головної сторінки, каталогу, пошуку, сторінок товарів, кошика, профілю, авторизації, підтримки та адаптивності. Під час розробки дипломного проєкту автором було опубліковано наукову роботу, а саме: Лебединський А.В., Орел Д. І. Аналіз сучасних фреймворків для розробки клієнтської частини вебплатформи електронної комерції. Цифровізація транспортної галузі в умовах сталого розвитку країни: матеріали Всеукр. наук. конф. здобувачів вищої освіти та молодих вчених, м. Харків, 28 травн. 2026 р. Харків, 2026. С. 15-20 (Додаток Б).
Keywords: хмарна платформа; електронна комерція; zustand; клієнтська частина; вебінтерфейс; кошик; адаптивний інтерфейс; ReactJS