Оцінка конструктивних і експлуатаційних властивостей електромобілів. - Плєхов, Олександр Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Метою роботи є дослідження конструктивних і експлуатаційних властивостей електромобілів. Об’єктом дослідження є тягово – швидкісні характеристики легкових електромобілів. Предметом дослідження є оцінка конструктивних і функціональних параметрів електромобілів. Методи дослідження: теорія електроприводу, методи комп'ютерного моделювання (MatLab Simulink), методи 3D проектування (SolidWorks). Проведений порівняльний аналіз електромобілів світових виробників. Виконано порівняльний тяговий розрахунок легкового автомобіля 2 класу і електромобіля на його базі. Проведене математичне моделювання динаміки розгону легкового автомобіля 2 класу і електромобіля на його базі з вентільним індукторним реактивним двигуном (ВІРД). Розроблена і виконана програмна реалізація математичного моделювання легкового автомобіля 2 класу і електромобіля на його базі з ВІРД. Виконано 3D моделювання компоновки електромобіля з переднім, повним та комбінованим приводами. Розглянуті питання охорони праці та навколишнього середовища.
Keywords: ЕЛЕКТРОМОБІЛЬ; ТЯГОВИЙ РОЗРАХУНОК; МАТЕМАТИЧНА МОДЕЛЬ; ЕЛЕКТРОПРИВІД; ВІРД; АКБ; КІНЕМАТИЧНА СХЕМА; ОХОРОНА ПРАЦІ.