Вивчення впливу режимів термічної обробки на корозійну стійкість зварних з’єднань - Калініна, Н. Є.; Калінін, В. Т.; Серженко, І. О (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Для виготовлення деталей і вузлів турбонасосного агрегату (ТНА) і рідинного ракетного двигуна застосовуються зварні з’єднання з корозійностійкими сталями і жароміцними сплавами, які вимагають різних режимів термічної обробки для досягнення рівня механічних властивостей, зазначених у конструкторській документації. З огляду на те, що пошук замін відразу декільком матеріалам, їхнє відпрацювання у ви-робництві й дослідження взаємної сполучуваності за умови температурно-силових впливів у виробі може зайняти значний час і кошти, найкращою була б заміна на один сплав, а уніфікація застосовуваного матеріалу дозволила б конструкції працювати як єдине ціле, що підвищило б технологічність виробів. Після вивчення різних варіантів заміни для дослідження було обрано inconel 718.
Studying the effect of heat treatment modes on corrosion resistance of welded joints
Keywords: жароміцний сплав; корозійна стійкість; міжкристалітна корозія; зварювання; структура; пайка; inconel 718; heat resistant alloy; corrosion resistance; intergranular corrosion; welding; structure; soldering; inconel 718; 620.175.2: 669.15; 10.30977/BUL.2219-5548.2021.94.0.23