Оптимізація металургійних процесів при холодному зварюванні чавуну шляхом модернізації електродного покриття - Капустіна, Світлана Володимирівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2026)
Об’єкт дослідження – процеси холодного зварювання чавуну та їх металургійні особливості. Мета роботи – підвищення якості та надійності зварних з’єднань чавуну шляхом оптимізації металургійних процесів через модернізацію складу та властивостей електродного покриття. Методи дослідження – експериментальні дослідження процесу зварювання; металографічний аналіз структури зварних швів; механічні випробування (міцність, твердість); термодинамічне та кінетичне моделювання процесів; фізико-хімічний аналіз складу електродного покриття; статистична обробка результатів. Результати досліджень можуть бути використані на виробництві й у науково-дослідних роботах.
Keywords: чавун; холодне зварювання; електродне покриття; металургійні процеси; оптимізація; зварний шов; структура металу; механічні властивості; дефекти зварювання