Підвищення вантажопідйомності стрілового пневмоколісного крану вантажопідйомністю 25 т. - Кондрашова, Мілена Сергіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Дипломну роботу поділено на 4 розділа. В першому розділі наведено аналіз конструкцій автомобільний кранів. У другому розділі розраховано пневмоколісний кран. Зокрема визначення розмірів і мас стрілових самохідних кранів та опору пересуванню крана, параметри механізму, розрахунок підіймального механізму, розрахунок вплива діаметру блока на довговічність канату. В економічній частині розраховано оцінку економічної ефективності проектуємого об’єкта, (автомобільного крану). З охорони праці розглянуто: -Техніку безпеки на об’єкті; -Гігієна праці і промислова санітарія на об’єкті; -Пожежна безпека об’єкта; -Протипожежна профілактика. Розрахунок громовідвода для автомобільного крану.
Keywords: кран автомобільний; стріла; гак; канат; механізм повороту; механизм зміни вильоту стріли; вантажна стійкість крану; привід; охорона праці та навколишнього середовища; техніко-економічні розрахунки