Розробка технології виробництва асфальтобетонної суміші для забезпечення будівництва автомобільної дороги І категорії в Львівській області - Уваров, Андрій (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Кваліфікаційна робота присвячена питанню виготовлення асфальтобетонної суміші на асфальтобетонному заводі, розташованому в м. Золочів Львівської області. Виходячи з представлених вихідних даних та результатів аналізу літературних джерел щодо географічних, кліматичних та економічних аспектів району місця розташування асфальтобетонного заводу здійснено вибір джерел, з яких на завод будуть постачатися сировинні матеріали. Враховуючи вимоги, представлені у вітчизняних нормативних документах, здійснено розрахунок дорожнього одягу автомобільної дороги I категорії розташованої у Львівській області. Для асфальтобетонних шарів дорожнього одягу здійснено розрахунок гранулометричних складів асфальтобетонних сумішей, які будуть виготовлені на заводі. Враховуючи змінний темп будівництва автомобільної дороги визначено необхідну продуктивність асфальтозмішувального агрегату, виходячи з якої підібрано необхідну асфальтозмішувальну установку. Здійснено розрахунок складського господарства підприємства з встановленням геометричних розмірів складів сировинних матеріалів. Розроблено технологічну схему виготовлення асфальтобетонних сумішей різних видів на асфальтобетонному заводі. Виконано розрахунок вартості приготування асфальтобетонних сумішей різних видів на підприємстві.
Keywords: асфальтобетонна суміш; асфальтобетон; завод; технологія; розрахунки