Удосконалення технології діагностування гібридної силової установки автомобіля - Хворост, Станіслав Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2026)
Об'єкт дослідження – процес визначення робочих характеристик функціональних систем силової установки гібридного автомобіля. Мета дослідження – підвищення ефективності використання гібридних автомобілів за рахунок удосконалення методу діагностування витрат енергоносіїв у різних умовах експлуатації. Метод дослідження – схемотехнічне моделювання електричних систем і комплексів транспортних засобів. Предмет дослідження – методи визначення ефективної роботоздатності силової установки гібридного автомобіля на етапі експлуатації. В дипломній роботі проведено аналіз відмов і несправності, які виникають в ГСУ автомобіля, на основі яких зроблений висновок, якщо проводити додаткові діагностичні операції та заміни запчастин не передбачених заводом виробником при технічному обслуговуванні (ТО), зменшиться ймовірність виходу зі строю автомобіля. Тим самим можна уникнути простою автомобіля або заощадити паливо.
Keywords: гібрід; гібрідна силова установка (гсу); технологія; двз; метод; діагностика.