Застосування комп’ютерного зору для розпізнавання обличчя людини - Кньовець, Валентин Святославович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
В зв'язку з розвитком обчислювальних можливостей комп'ютерних систем отримують велике поширення біометрична система автентифікації, за допомогою яких можливо розпізнавати людей по їх біометричних даним. На сьогоднішній день більшість підприємств уже використовує свої охоронні системи які враховують біометричну інформацію. За допомогою таких біометричних систем ідентифікації можна підвищити безпеку підприємства та його співробітників. Також цією системою користуються банки, аеропорти та державні установи такі як поліція, школи, університети та інші. Дана робота присвячена розробці системи яка здатна виявити та розпізнати обличчя людини на відео зображенні для подальшого використання в різних системах доступу.
Keywords: КОМП’ЮТЕРНИЙ ЗІР; ОБРОБКА ЗОБРАЖЕННЯ; ОБЛИЧЧЯ ЛЮДИНИ; ВІДЕО ПОТІК