Дослідження ефективності використання ABC-аналізу на прикладі підприємства ТОВ «ТЕМА МОДА ЮКРЕЙН» - Акопян, Карен Акопович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В роботі проведено ABC та ХYZ аналізи за допомогою яких визначено товари які користуються найбільшим попитом та мають найбільш стабільні продажі протягом року. Для нівелювання дефіциту товару на складі було визначено розмір страхового запасу. За рахунок цього зможе одержувати недоодержаний дохід в розмирі 1027822,83 грн. місяць. Розроблений графік поповнення запасів дозволив скороти кількість завезення вантажів на склад, що дозволило заощадити 72433,44 грн. рік.
Keywords: запас; групи товарів; управління запасами; склад; гарантійний запас