Оцінка споживчих властивостей автомобільної дороги - Байдуков, Владислав Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета роботи – дослідження споживчих властивостей автомобільних доріг і розробка заходів щодо їх поліпшення. Об'єкт дослідження – вплив експлуатаційних заходів на споживчі властивості автомобільних доріг. Предмет дослідження – показники споживчих властивостей автомобільних доріг. Метод дослідження – натурно-аналітичний. У дипломній роботі проведено комплексну оцінку споживчих властивостей автомобільних доріг двох варіантів автомобільних доріг. За результатами аналізу (підсумкові значення коефіцієнта забезпеченості розрахункової швидкості і комплексного показника транспортно-експлуатаційного стану дороги) були запропоновані і обґрунтовані заходи щодо поліпшення споживчих властивостей досліджуваних ділянок автомобільних доріг. Інформація про впровадження: результати роботи можуть бути впроваджено Службою автомобільних доріг Харківської області. Рекомендації щодо використання результатів роботи: результати дослідження можуть бути використані при розробці заходів щодо покращення транспортно-експлуатаційного стану автомобільної дороги. Сфера застосування: автомобільні дороги загального користування.
Keywords: споживчі властивості автомобільної дороги; автомобільна дорога; експлуатиація автомобільних доріг