Міцність зчеплення газотермічного порошкового покриття з поверхнею сталі 45 - Дьяконенко, Н. Л.; Любченко, О. А.; Diakonenko, N. L.; Lyubchenko, E. A.; Дьяконенко, Н. Л.; Любченко, Е. А. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2020)
З огляду на актуальність застосування методу газополуменевого напилювання досліджено покриття з порошкового сплаву ПГ-10Н-01 на сталі 45. Установлено залежність міцності зчеплення від товщини покриття і шорсткості поверхні металу. Визначено оптимальні характеристики шорсткості поверхні металу, товщини покриття та міцності зчеплення його з основою для практичного використання.
The adhesion strength of the thermal spray powder coating with the surface of steel 45
Прочность сцепления газотермического порошкового покрытия с поверхностью стали 45
Keywords: газополуменеве напилювання; порошок ПГ-10Н-01; сталь 45; товщина покриття; шорсткість; міцність зчеплення; gas-flame spraying; powder PG-10Н-01; steel 45; coating thickness; roughness; adhesion strength; газопламенное напыление; порошок ПГ-10Н-01; сталь 45; толщина покрытия; шероховатость; прочность сцепления; 621.792; 10.30977/BUL.2219-5548.2020.88.1.131