Розробка інформаційної системи управління роботизованим терміналом на базі контролеру STM32 - Гутін, Владислав Ігоревич (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Впровадження робото-технічних терміналів у технологічний процес потребує сучасних інформаційних систем управління, що служать для інтелектуалізації робочих операцій. Використання інформаційних технологій робить підприємство конкурентоспроможним за рахунок підвищення адаптивності до змін ринкової кон'юнктури. Досліджено задачу проектування інформаційної системи управління роботизованим терміналом, а також задачу синтезу елементної бази інформаційної системи. Об'єктом є роботизовані термінали. Предметом є розробка інформаційної системи управління роботизованим терміналом на базі контролеру STM32. Метою роботи є підвищення ефективності функціонування роботизованих терміналів за рахунок розробки інформаційної системи прийняття рішень на сучасній елементній базі. Дослідження ґрунтуються на аналітичному аналізі, синтезі інформаційних систем, а також методах прийняття рішень у багатокритеріальних задачах. В роботі розроблено інформаційну технологію проектування роботизованих терміналів. Розроблено інформаційну систему вибора елементної бази роботизованого терміналу. Визначено основні вимоги до засобів управління маніпулятором. Розроблено моделі вибору та обрано: датчик, модуль зв'язку та контролер STM32. Проведено моделювання інформаційної системи управління роботизованим терміналом різенарізного верстату в середовищі MATLAB.
Keywords: двигун; ефективність; інформаційна система; контролер; модель; програма; маніпулятор; робот; сенсор; термінал