Дослідження та вибір шин типорозміру п'ятнадцять дюймів по гальмівній ефективності і визначення тиску в них повітря - Мазур, Владислав Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – гальмівна ефективність шин різних виробників; Мета дослідження – полягає у дослідженні шин типорозміру п'ятнадцять дюймів по гальмівній ефективності; Предмет дослідження – вплив шини на робочі процеси гальмової ефективності; Методи дослідження – теоретичні та практичні дослідження процесу. У кваліфікаційній роботі розглянуто фактори, що впливають на гальмівну ефективність, а саме: умови експлуатації КТЗ, тиск повітря в шинах, а також навантаження. Дослідження показують, що стиль водіння може суттєво впливати на пробіг шин. Жорсткий стиль водіння, що характеризується різкими прискореннями, гальмування та поворотами, може значно скоротити термін служби шин. Також збільшується ймовірність виникнення пошкоджень шин, наприклад, проколів або порізів. У той же час, спокійніший і плавний стиль водіння може допомогти продовжити. термін служби шин. Також результати дослідження можуть бути використанні у навчальному процесі, а також для подальшого аналізу.
Keywords: гальмівна ефектиіність; тиск повітря в шині; вибір шин типорозміру п'ятнадцять дюймів