Обґрунтування вибору тимчасових засобів снігозатримання за критерієм ефективності їх застосування - Догадайло, Яна Вікторівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Розроблено методичний підхід щодо вибору того чи іншого тимчасового засобу снігозатримання, на підставі визначення ефективності його використання. Цей підхід передбачає дві стадії. Перша стадія передбачає експертну оцінку щодо вибору засобів снігозатримання. На другій стадії проводиться порівняння за основним критерієм ефективності використання тимчасового засобу снігозатримання – вартість затримання 1000 м3 снігу. За результатами апробації запропонованого методичного підходу одержали подальший розвиток рекомендації щодо раціонального застосування різних видів засобів тимчасового снігозатримання. Їх використання в практичній діяльності дорожніх організацій буде сприяти, по-перше, досягненню таких цілей сталого розвитку суспільства, по-друге, забезпеченню результативності діяльності дорожньої організації.
Keywords: зимове утримання; снігозахист; тимчасові засоби снігозахисту; вибір; ефективність; снігові траншеї; снігозахисні щити; полімерні сітки