Розробка методики визначення наявності і стану засобів організації дорожнього руху на дорогах загального користування - Гайдар, Кирило Русланович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Метою дипломної роботи є: аналіз існуючих систем відеодіагностики автомобільних доріг, оцінка методів виявлення дорожніх знаків, їх обліку і оцінка стану, вдосконалення методів виявлення дорожніх знаків. У роботі були розроблені питання: аналіз методів та обладнання для відеодіагностики автомобільних доріг, аналіз форм і видів дорожніх знаків, оцінка недоліків існуючого обладнання, оцінка існуючих алгоритмів визначення дорожніх знаків за їх зображенням і вибір оптимального, розробка рекомендацій з вдосконалення систем відео діагностики шляхом застосування програм визначення і оцінки дорожніх знаків.
Keywords: система відеодіагностики автомобільних доріг; дорожні знаки; відео діагностика; фільтрація зображення; ходові лабораторії; облаштування доріг