Підвищення довговічності наплавних зносостійких сталей регулюванням перерозподілу термічних напружень - Багров, В. А.; Bagrov, Valery (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У роботі внаслідок проведеного дослідження теоретично обґрунтовано, що за температур 573...773 К і великих відношень радіусів тріщин до глибини їх залягання відповідальними за руйнування досліджуваних зносостійких сплавів є механічні та температурні напруження, зі збільшенням температури й зменшенням відношення радіуса тріщини до глибини її залягання, впливає нагромаджена пластична деформація.
Increasing the durability of soldering wearresistant steel by regulating the redistribution of thermal stresses
Keywords: наплавні сплави; зносостійкість; термічні напруження; критерії руйнування; surfacing alloys; wear resistance; thermal stress; failure criteria; 621.791; 10.30977/BUL.2219-5548.2024.107.0.26