Забезпечення підприємства трудовими ресурсами в умовах воєнної нестабільності - Мухтаров, Фарід (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Кваліфікаційна робота бакалавра: 61 с., 30 табл., 20 джерел. ТРУДОВІ РЕСУРСИ, ФОП, КАДРОВА ПОЛІТИКА, ВОЄННА НЕСТАБІЛЬНІСТЬ, УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ, ЕФЕКТИВНІСТЬ. Об’єктом дослідження є трудові ресурси підприємства як ключовий елемент забезпечення ефективної діяльності малого бізнесу в умовах воєнної нестабільності. Метою роботи є дослідження особливостей забезпечення трудовими ресурсами підприємства в умовах воєнної нестабільності, виявлення основних проблем кадрової політики та розробка практичних рекомендацій щодо її удосконалення на прикладі діяльності ФОП. Предметом дослідження є процеси, механізми та інструменти забезпечення підприємства трудовими ресурсами, а також напрями удосконалення кадрової політики в умовах зовнішніх кризових викликів, зокрема під час війни. У процесі дослідження були використані методи: аналізу та синтезу — для теоретичного осмислення сутності трудових ресурсів; порівняльний аналіз — для оцінки змін у кадровому складі підприємства; економіко-статистичні методи — для обробки і візуалізації кількісних показників трудової діяльності ФОП; графічний метод — для наочного представлення результатів; узагальнення — для формування висновків і практичних рекомендацій. Практичне значення отриманих результатів полягає в тому, що розроблені у роботі підходи та рекомендації щодо удосконалення кадрової політики можуть бути використані фізичними особами-підприємцями для підвищення ефективності управління трудовими ресурсами в умовах воєнної нестабільності. Запропоновані рішення дозволяють підвищити адаптивність, стійкість та функціональність персоналу навіть за обмежених ресурсів, що є особливо актуальним для малого бізнесу в сучасних умовах.
Keywords: трудові ресурси; фоп; кадрова політика; воєнна нестабільність; управління персоналом; ефективність