Застосування геоінформаційних систем у гірничих проектах з видобутку корисних копалин - Логвиненко, Богдан Олексійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Застосування ГІС-технологій для визначення території під розробку гірничих проектів з видобутку корисних копалин. Кар’єри з видобутку корисних копалин позначаються на відповідних картографічних матеріалах, які входять до проекту із землеустрою щодо відведення земель і гірничого проекту. Застосування геоінформаційних систем у гірничих проектах з видобутку корисних копалин дозволяють визначити місце розташування кар’єру, геодезичне знімання визначає кожну поворотну точку та площу. Для унесення до бази даних Державного земельного кадастру розробляють проекти відведення земельної ділянки для видобутку корисних копалин. Шляхом унесення до бази даних Держгеокадастру інформації про видобуток корисних копалин за проектами із землеустрою щодо відведення земель формується земельна ділянка під кар’єром
Keywords: Гірничий проект; проект відведення; корисні копалини; геодезичні знімання; ГІС-технології