Оцiнка паливоощадностi автомобiля внаслiдок змiни розмiрiв цилiндрiв двигуна за наявностi розриву силового потоку у трансмiсiї - Гудз, Г. С.; Глобчак, М. В.; Коцюмбас, О. Й.; Пельо, Р. А.; Hudz, H.; Нlobchak, M.; Kotsjumbas, O.; Pelio, R. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2020)
Наведено результати порівняльних досліджень паливоощадності автотранспортного засобу категорії N2, оснащеного двигуном з номінальними та ремонтними розмірами циліндрів. Для цього використано комп’ютерне моделювання руху автомобіля з розривом силового потоку у трансмісії на їздових циклах, регламентованих стандартом.
Оценка топливной экономичности автомобиля вследствие изменения размеров цилиндров двигателя при наличии разрыва силового потока в трансмиссии
Evaluation of fuel efficiency of the car owing to change of engine cylinders dimensions under condition of breaking force stream in transmission
Keywords: паливоощадність; автотранспортний засіб; автомобільний двигун; східчаста коробка передач; комп’ютерне моделювання; топливная экономичность; автотранспортное средство; автомобильный двигатель; ступенчатая коробка передач; компьютерное моделирование; fuel-efficiency; automotive vehicle; car engine; stepped gear-box; computer simulation; 629.113.001; 10.30977/АТ.2219-8342.2020.46.0.5