Удосконалення методів діагностування паливної системи бензинового двигуна легкового автомобіля - Оніпченко, Ігор Васильович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об`єкт дослідження – система керування бензинового двигуна внутрішнього згорання. Мета дослідження - проаналізувати основні експлуатаційні параметри систем керування двигуном. Методи дослідження – математичне та фізичне моделювання. Ціль системи упорскування палива полягає в тому, щоб виміряти кількість повітря, що бере двигун і виміряти точну кількість палива, щоб погодити його з кількістю повітря й створити правильну суміш. Для рішення цієї задачі система керування двигуном повинна мати орган отримання інформації - різноманітні датчики і керуючу частину, що містить: блок електронного керування двигуном, який після отримання відповідних сигналів від датчиків подає відповідні сигнали виконуючим елементам (клапанам: регулювання обертів холостого ходу, повітряному та ін.). Таким чином діагностування датчиків системи керування двигуном дуже важливе з точки зору надійної роботи системи та двигуна в цілому, підвищення ресурсу двигуна, екологічності та витрати палива.
Keywords: СИСТЕМА КЕРУВАННЯ; ЕЛЕКТРОННИЙ БЛОК КЕРУВАННЯ; ПАЛИВОВОЗДУШНА СУМІШ; ДАТЧИК; ДІАГНОСТУВАННЯ; ОБЛАДНАННЯ; ДІЛЯНКА ДІАГНОСТИКИ