Комплекс інженерно-геодезичних вишукувань території села Надіївка Лозівського району Харківської області з метою створення цифрового топографічного плану - Мазурець, Дмитро Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В результаті розробки кваліфікаційної роботи магістра виконано: аналіз нормативно-правового забезпечення та вимог до виконання геодезичного знімання території при створенні цифрової моделі місцевості, визначення характеристики ділянки вишукувань села Надіївка Лозівського району Харківської області, створено планово-висотне обґрунтування, визначення технології виконання інженерно-геодезичних вишукувань та виконання інженерно-геодезичних вишукувань території села Надіївка Лозівського району Харківської області комбінованим способом тахеометричного знімання та GNSS знімання, аналіз способів подання поверхні у цифровому вигляді, камеральну обробку результатів інженерно-геодезичних вишукувань в програмі Digital з побудовою цифрової моделі ситуації і цифрової моделі рельєфу.
Keywords: GNSS; GRID; TIN; геодезичні вимірювання; опорна геодезична мережа; тахеометр; цифрова модель ситуації; цифрова модель місцевості