Мультиплатформений доступ до файлових сховищ з метою забезпечення роботи логістичних систем великої розмірності - Шевченко, Богдан Константинович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Проведено дослідження існуючих рішень та виявлено їх переваги та недоліки. Головним результатом цієї роботи є реалізована багатоплатформна Kotlin-бібліотека multifs, яка дозволяє описувати логіку роботи з віртуальною файловою системою в загальному коді. Ця бібліотека надає підтримку для трьох файлових магазинів, в тому числі одного хмарного сховища, доступного на платформах JVM, Android, і JS (browser). Наявність підтримки браузерної платформи є суттєвою перевагою розробленого рішення. На основі створеної бібліотеки реалізовано два додатки, один з яких є мультиплатформенним з клієнтами на трьох перерахованих формах і підтримує всі три файлові сховища. Ця програма демонструє можливості та використання multifs з точки зору розробника.
Keywords: SystemFS; GoogleDriveFS; SqliteFS; Ktor; Android; GoogleDriveAPI