Розробка та аналіз механізму зміни кута зламу стріли екскаватора ЕО-4121 для підвищення його ефективності - Прокопенко, Олександр Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт проектування – робоче обладнання бульдозера оснащеного ковшевой системою. Мета проекту – визначення раціональних параметрів бульдозерного РО, оснащеного ковшевой системою навантажувального типу та розробка нової конструкції відвалу, з керованою ковшевой системою, яка має підвищену ємність а також в робочому стані має кут різання 30-35°. У дипломному проекті розглядався процес розробки ґрунту механічним способом. Спроектовано бульдозерний відвал, оснащений ківшевим захватом, виконаний основний розрахунок навісного обладнання. В економічній частині виконано економічне обґрунтування застосування нової конструкції робочого органу на базі бульдозера.
Keywords: відвал; гідроциліндр; штовхаючий брус; вузли кріплення до базової машині; вузли приводу управління; гідросхема