Розробка технології підсилення дорожнього одягу з використанням колієстійкого асфальтобетону, при виконанні робіт з капітального ремонту автомобільної дороги С212403 Панютине – Староволодимирівка, км 0+000 – км 20+000 - Богоченко, Олександр Павлович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
В роботі були розроблені питання аналізу природно-кліматичних умов, проаналізовано фактичний стан ділянки автомобільної дороги, встановлена конструкція дорожнього одягу та запропоновано проведення робіт з її посилення, досліджено фізико-механічні властивості та колієстійкість асфальтобетонів, а також запропоновано для шару покриття армований асфальтобетон підвищеної колієстійкості, виконано розрахунок об'ємів робіт, розроблено технологію виконання робіт з фрезерування існуючого покриття дорожнього одягу, влаштування шару з щебенево-піщаної суміші укріпленої цементом, вирівнюючого шару з крупнозернистої щільної асфальтобетонної суміші типу А1 та шару покриття з дрібнозернистої суміші типу Б армованого поліпропіленовими фіброволокнами.
Keywords: дрібнозернистий асфальтобетон; щебенево-піщана суміш укріплена цементом; дорожній одяг; посилення; полімерні фіброволокна; колієстійкість