Геодезичне й топографічне забезпечення зняття та перенесення родючого шару ґрунту земельних ділянок для розвідувальних робіт - Юхно, А. С.; Бутенко, Д. С.; Iukhno, Alona; Butenko, Diana (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Геологорозвідувальні роботи, зокрема буріння, тимчасово порушують цілісність поверхні землі. Тому захист і збереження родючого ґрунту є важливою передумовою їх вико-нання, що забезпечується завдяки розробленню робочого проєкту землеустрою, який передба-чає виконання геодезичних і топографічних робіт.
Geodetic and topographic support for the removal and transfer of the fertile soil layer from parts of land plots for exploration works.
Keywords: геодезичні роботи; топографічне забезпечення; робочий проєкт землеустрою; розвідувальні роботи; geodetic works; topographic support; working land management project regarding the re-moval and transfer of the fertile soil layer; 528.4; 10.30977/BUL.2219-5548.2025.111.0.246